Γιάννης Ξενίκας
« Λαζαράκια »
Κως
νηστίσιμο έδεσμα
γεύσεων επίσκεψις
Τω ξενίω Ζηνί
« Λαζαράκια »
Κως
νηστίσιμο έδεσμα
Ένα νηστίσιμο έδεσμα, κουλούρι ειδώλιο,
απαραίτητο συνοδευτικό στα Δωδεκάνησα ανήμερα του Λαζάρου. Στην ζύμη
προστίθεται λίγη ζάχαρη, ενίοτε μαστίχα ή κανέλλα ή ροδόνερο. Η νοστιμότατη
γέμιση είναι πολτός από σταφίδες, σουσάμι και άλλους ξηρούς καρπούς. Το
στόλισμα και η γαρνιτούρα στο αγαλματίδιο του Λαζάρου γίνεται με γαρίφαλο,
μαυροσούσαμο, σουσάμι και μαυροκούκι.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΡΑΦΟΣ
[ ανάρτηση 13 Απριλίου 2025 :
Γιάννης
Ξενίκας
«
Λαζαράκια »
Κως
νηστίσιμο
έδεσμα
γεύσεων επίσκεψις
Τω ξενίω Ζηνί ]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου