Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Γιάννης Ξενίκας "Ζηνί. Κέφαλος. Κως" Τω ξενίω Ζηνί

 





Γιάννης Ξενίκας

Ζηνί

Κέφαλος

Κως

Τω ξενίω Ζηνί

 

 

 

 

 

Ζηνί.

Κέφαλος.

Κως.

 

 

Ζηνί, Κέφαλος, Κως.

   Το βουνό Ζηνί της Κεφάλου όπως φαίνεται από το Καμάρι και το Φάρο. Η ονομασία βέβαια από τον Δία (Ζευς) στη δοτική Διί αλλά και Ζηνί καθότι το βουνό είναι αφιερωμένο στο Δία όπως και άλλα βουνά της Ελλάδας. Άλλωστε στη σπηλιά της Άσπρης Πέτρας στο Ζηνί βρέθηκαν απομεινάρια της αρχαίας λατρείας.

 

   Μια και αφιερώσαμε λοιπόν τη σειρά τω Ξενίω Ζηνί, - και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 αναρτήσεων -, εδώ κλείνει ένας κύκλος. Ένας κύκλος κυρίως με σύντομα περιηγητικά κείμενα με καμβά τη γεωγραφία και την ιστορία και με τη  συνοδεία της φωτογραφίας. Δε λείπουν βέβαια και κάποιες πινελιές αρχαιολογίας, φιλολογίας, λογοτεχνίας, τέχνης, γαστρονομίας, φιλοσοφίας, λαογραφίας, μουσικής και αρκετών αναμνήσεων. Τα θέματα είναι κυρίως από τα Δωδεκάνησα, προπάντων την Κω και τη Μακεδονία, προπάντων τη Θεσσαλονίκη. Δε λείπουν και θέματα από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και κάποια επιλεγμένα από το εξωτερικό.

 

 

 


 

 

 

κείμενο – φωτογραφία: Γιάννης Ξενίκας

Ζηνί

Κέφαλος

Κως

« Τω ξενίω Ζηνί »

( ανταποκρίσεις ενός περιηγητή )

 

 

 

 

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΡΑΦΟΣ

eleftherografos.blogspot.com

[ ανάρτηση 9 Αυγούστρου 2023 :

Γιάννης Ξενίκας

Ζηνί

Κέφαλος

Κως

Τω ξενίω Ζηνί ]

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Steely Dan "Countdown to Ecstasy" album 1973 εποχές βινυλίου ΜΟΥΣΙΚΗ

  Steely Dan “ Countdown to Ecstasy ” album 1973 2 nd studio album released in July 1973 εποχές βινυλίου ΜΟΥΣΙΚΗ       ...